Bosnië & Kroatië


Nu Bosnië de wonden van de oorlog uit de jaren '90 schoongelikt heeft, rest ons geen enkele reden meer om deze mix aan culturele invloeden niet te gaan bezoeken. Het land trekt steeds meer toeristen uit West-Europa aan om de prachtige Bosnische natuur, vredige oude dorpjes, culinaire hapjes en bruisende Ottomaanse stadscentra te ontdekken. Ook Kroatië met diens mediterrane stadjes en havens, avontuurlijke kustlijn en idyllische eilanden is een klepper van formaat!

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.332  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 160
Bosnië & Kroatië
08/09/2018 - 15/09/2018
Halfpension met lunch
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 20, max. 21 personen
Verkooppunt Oost-Vlaanderen
03 760 38 65
oostvlaanderen@okrareizen.be

Programma

Dag 1: Zaventem - Dubrovnik - Neum

Ophaling aan huis richting Zaventem voor onze vlucht naar Dubrovnik. Bij aankomst brengen we eerst nog een bezoek aan deze mooie stad, niet voor niets de parel van de Adriatische Zee genoemd.

Het oude stadsgedeelte aan het water weerspiegelt de statigheid van een lang en stijlvol architecturaal verleden. De bezienswaardigheden zijn hier letterlijk tegen elkaar aan gebouwd. Kathedralen, kloosters, musea, torens, ... Alles concentreert zich er binnen enkele honderden vierkante meter.

Aansluitend rijden we naar Neum voor installatie in ons verblijfshotel. 

Avondmaal en overnachting

Dag 2: Neum - Ston - Mali Ston - Neum

In de voormiddag rijden we naar Peljesac, het grootste schiereiland van Dalmatië waar alle grote beschavingen hun sporen hebben achtergelaten. De bekende stenen muur van Ston is 5.5 km lang en verbindt de plaatsen Mali Ston en Ston. Het gebied van de Baai van Ston behoort tot een beschermd natuurpark en staat bekend voor de zoutwinningsgebieden en de vele mossel- en oesterkwekerijen. Dit maakt de omgeving tot een waar culinair paradijs. 

Na de mossel- en oesterproeverij en ons middagmaal in Mali Ston genieten we van enkele uren vrije tijd vooraleer we terugkeren naar ons hotel. 

Avondmaal en overnachting. 

Dag 3: Neum - Orebic - Korcula - Neum

Na het ontbijt rijden we naar het stadje Orebic, gelegen op het schiereiland Peljesac. Gedurende vele eeuwen was deze stad het centrum van de scheepvaart. We nemen de veerboot naar het eiland Korcula. Dit eiland bevat een unieke combinatie van prachtige natuur, duizenden jaren van culturele traditie en modern toerisme. Door de prachtige stranden en baaien, eeuwenoude olijfbomen en wijngaarden, schilderachtige pittoreske stadjes en dorpen werd dit eiland uitgeroepen tot één van de tien mooiste eilanden ter wereld. 

Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Dag 4: Neum - Neretva Vallei - Neum

We verlaten de Adriatische kust en rijden landinwaarts naar de adembenemend mooie Neretva vallei, een echt verborgen juweeltje. Dankzij het water van de Neretva rivier is het een groene oase van bomen, planten, wijngaarden en verschillende gewassen. Overal langs de kant van de weg staan kraampjes met vers fruit.

We maken een boottocht door de kanalen en moerassen, waar we getrakteerd worden op een welkomstdrank en gedroogd fruit. Na het bezoek aan een mandarijnplantage rijden we naar een lokaal restaurant waar we een uitgebreid middagmaal nemen. 

Vrije middag. 

Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 5: Neum

Onze vijfde reisdag wordt een vrije dag. 

Verken op eigen houtje het centrum van Neum of geniet van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Niets moet, alles mag! 

Dag 6: Neum - Cilipi - Cavtat - Neum

In Cilipi wordt er na de misviering op het plein voor de St-Nicolaaskerk een folkloristische show opgevoerd. De plaatselijke bevolking tooit zich in hun traditionele kostuums en onder begeleiding van Slavische muziek worden er spectaculaire dansen uitgevoerd. 

Op de lokale markt van dit pittoreske dorpje kan je originele souvenirs terugvinden. Na het middagmaal trekken we naar Cavtat, de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en één van de oudste steden van Dalmatië. Cavtat was een belangrijke Romeinse kolonie en werd in de 7de eeuw door Slavische volkeren verwoest. In de 15de eeuw werd de stad heropgebouwd en rezen de prachtige huizen, pittoreske kerken en versierde buitenverblijven op.

Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Dag 7: Neum - Mostar - Neum

Na het ontbijt rijden we naar het binnenland van Herzegovina en brengen we een bezoek aan Mostar. De bonte mix van invloeden uit de Balkan en Turkije maken deze stad tot een wereld apart. Het bekendste symbool van deze stad is de 'Stari Most', een sierlijke brug gebouwd door de Ottomanen in 1566. We maken een begeleide wandeling door het oude centrum en bezoeken één van de moskeeën en het Turks huis. 

Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Dag 8: Neum - Dubrovnik - Zaventem

In de voormiddag genieten we van wat vrije tijd vooraleer we naar de luchthaven rijden voor onze terugvlucht naar Zaventem.

Eens geland brengt een minibusje ons terug naar huis. 

Inbegrepen in prijs

 • Vluchten
 • OKRA-reisbegeleiding
 • Nederlandstalige gids
 • Audioguidesysteem
 • Lokaal transport met luxe touringcar
 • 7 nachten op basis van half pension
 • 7 middagmalen (hoofdschotel + water en 1/4 wijn)
 • Uitstappen en inkomgelden zoals vermeld in programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • transfer naar Zaventem met ophaling aan huis (voor Oost-Vlaanderen)

Niet inbegrepen in prijs

 • Fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmaaltijden
 • CO2-Compensatie
 • Overige dranken bij de middagmaaltijden

Onze partner voor deze reis

City Trip Travel