Duitsland - Westmünsterland

Fietsvakantie in Legden


Het prachtige landschap van het Westmünsterland is uitstekend geschikt om per fiets te verkennen. Over landelijke wegen, onverharde paden en boswegen ontdek je burchten, kastelen en natuurbeschermingsgebieden.

Fietsvakanties
Deel deze reis
Made by OKRA
€ 472  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 50
Legden
19/08/2019 - 23/08/2019
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Min. 25, max. 36 personen
Verkooppunt West-Vlaanderen
056 52 63 53
westvlaanderen@okrareizen.be

Prijs

€ 472 voor een tweepersoonskamer - € 50 toeslag single

CM-leden krijgen €15 korting (gele klever vereist)

Inbegrepen

busvakantie, opstapplaats regio Tielt (De Meibloem), verblijf o.b.v. halfpension, DVV-annulerings- en ongevallenverzekering, OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen

middagmalen (lunchpakketten), alle dranken, optionele excursies of toegangsgelden, eventuele verblijftaks, persoonlijke uitgaven

Begeleiding

Jan Omey & Christiane Debooserie (regio Kortrijk),

056 61 01 85, 0478 45 04 86, jan.omey@skynet.be  

Opstapplaatsen

Regio Tielt ( De Meibloem)

Info en inschrijven

OKRA-regio Kortrijk, 056 52 63 53, kortrijk@okra.be

Graag inschrijven voor

1 juni 2019

Programma

Dag 1: Tielt // Legden

Je vertrekt van TIELT naar het recreatiepark Het Rutbeek nabij Enschede. Dit is de belangrijkste stad van Twente in de provincie Overijssel. De aantrekkelijke en bosrijke omgeving brengt je langs unieke plekjes in een prachtige streek. Knooppunten en wegwijzers leiden je probleemloos doorheen het vlakke Westmünsterland naar HERMANNSHÖHE in Legden of een oefenritje van 42 km.

Dag 2: Gescher // Südlohn

Vanuit LEGDEN verken je het romantische Münsterland. Het idyllische stadje Gescher in het hart van het Münsterland staat ook bekend als “klokkenstad” – en niet zonder reden: hier is het enige klokkenmuseum van Duitsland te vinden. Je ontdekt het rivierenlandschap in Südlohn en trekt voorbij Vreden en Stadtlohn. Na 75 km bereik je opnieuw Legden.

Dag 3: Noaberweg

Vandaag fiets je de Noaberweg. De bus brengt ons naar HAARMÜHLE. Langs bospaden en landwegen bereik je HAAKSBERGEN. Door het unieke Haaksbergenveen trek je richting Lünten en  Ottenstein. Na het klompenmakerdorp WESSUM bereik je AHAUS. Vanaf hier gaat het recht naar LEGDEN. Vandaag heb je 68 km in de benen.

Dag 4: Münster

Je doel is vandaag MÜNSTER, de hoofdstad van Münsterland, bekend om zijn burchten en kastelen. Onderweg bewonder je het waterkasteel in Darfeld en je pauzeert in Havixbeck. Bossen met reuzenbomen en rododendrons begeleiden je langs Burg Hülshoff en Haus Vögeding. Na 60 km bereik je Münster. Tijd genoeg om de historische stad te bezoeken. De bus brengt je terug naar Legden.

Dag 5: Legden // Tielt

Je verlaat HERMANNSHÖHE en rijdt met de bus naar Stadtlohn. Via Südlohn gaat het vervolgens naar Oedingen en Burlo. Uitgestrekte velden, afgewisseld door bosgebieden en schilderachtige rivierbeddingen zijn de troeven van deze 40 km lange rit. Eindpunt van je fietsvakantie is de AASEE in BOCHOLT. Na de picknick keer je huiswaarts!

Praktisch

Een goede conditie is vereist voor deze reis. 

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt West-Vlaanderen