Ierland

VERENIGD IERLAND


‘Céad Mile Failte’ of ‘Duizendmaal Welkom’ in Ierland! De lofzangen op Ierland zijn veelvoudig maar terecht. Materiële rijkdom is relatief, maar groene weiden die overvloeien van melk en honing zijn er nog altijd.

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.985  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 530
Verenigd Ierland
19/08/2019 - 29/08/2019
Halfpension
Dit is een culturele reis
Min. 20, max. 25 personen
Verkooppunt Algemeen
02 246 39 44
algemeen@okrareizen.be

Programma

Dag 1 Brussel – Belfast (160 km)

10.20 uur: vertrek vlucht van Zaventem naar Dublin.11.05 uur: aankomst in Dublin en rit naar Belfast met onderweg bezoek aan de Keltische grafheuvels uit het neolithische tijdperk van Brú na Boínne, die rond het jaar 860 door de Vikingen leeggeplunderd werden. Overnachting in Holiday Inn City Centre 4* in Belfast (2 n.).

Dag 2 Belfast

Volledige dag bezoek aan Belfast. In Belfast, een stad opgedeeld in 4 kwartieren: Titanic, Cathedral, Queen’s en Gaeltacht, word je verwend door een brede waaier aan bezienswaardigheden. Je maakt, onder begeleiding van een plaatselijke gids, een stadsrondrit waarbij je West-Belfast bezoekt met o.a. de muurschilderingen van Shankhill en Falls Road, het Bobby Sands Memorial Mural en Clonard Monastery. En dan is er de Titanic… het legendarische cruiseschip dat gebouwd is op de scheepswerven van Belfast. Een eeuw na de tewaterlating en ondergang is ‘s werelds grootste Titanicmuseum ingehuldigd, waar je bij een bezoek zowel de bouw, de reis als de laatste momenten aan den lijve ondervindt. Je bezoekt ook het droogdok waar het schip werd gebouwd. Overnachting in Belfast.

Dag 3 Belfast - Derry (180 km)

Rit naar Derry. Ten noorden van Belfast wandel je over de Carrick-a-Rede, een touwbrug die boven een 24 meter diepe kloof bengelt, en bekom je van deze exploten in de oudste legale whiskeystokerij ter wereld in Bushmills. Vlak bij de kustlijn van Antrim, kan je de imposante Giant's Causeway, een werelderfgoedsite en natuurwonder, terugvinden. Dit reuzenpad, bestaande uit veelhoekige kolommen van gelaagd basalt, werd gevormd uit de restanten van vulkanische uitbarstingen duizenden jaren geleden. Onderweg bezoek je de romantische kasteelruïne van Dunluce Castle, die balanceert op de rand van een basalten klif. Overnachting in Hotel Maldron 4* in Derry.

Dag 4 Derry - Enniskillen (100 km)

In de county Tyrone, de grootste van Noord-Ierland, bezoek je het Ulster American Folk Park, dat een kleurrijk en levendig beeld geeft van het verleden van 8000 v.C. tot de 17de eeuw aan de hand van levensechte reconstructies.

In de namiddag bezoek je de levendige stad Enniskillen met de Buttermarket, een verzameling winkeltjes waar ambachtslieden hun producten maken en verkopen. Je ziet er tevens het middeleeuwse Enniskillen Castle, prachtig gelegen aan de oever van de rivier de Erne. Nadien breng je met de waterbus een bezoek aan de kloosternederzetting van Devenish Island. Onderweg kan je aan de oevers van Lough Erne fraaie kastelen zien. Overnachting in The Enniskillen Hotel 4* in Enniskillen.

Dag 5 Enniskillen - Galway (210 km)

Via het idyllische kuststadje Sligo rit naar Galway, een levendige handels-, universiteit-, haven- en vissersstad. Avondmaal en overnachting in The Western Hotel Galway 3* (2 n.).

Dag 6 Connemara

Dagexcursie naar de Connemara, een bergachtige, ruige en desolate streek waar nog steeds wilde pony’s rondlopen. De streek heeft een grote aantrekkingskracht door zijn ongereptheid en ongelofelijke schoonheid. Het land lijkt aan de westkust vanuit de oceaan langzaam omhoog te rijzen en vormt de bergketen van ‘the Twelve Pins’. Hoe hoger het landschap, hoe mooier de kleurschakeringen. In deze streek ontmoet je meer schapen, paarden en ezels dan mensen. Hier vind je de Kylemore Abbey, het enige benedictinessenklooster in de Ierse republiek. Zij is prachtig gelegen op een bergflank met zicht op het meer. Er was een kostschool met wereldfaam. Overnachting in The Western Hotel Galway 3*.

Dag 7 Galway - Adare (185 km)

Je rijdt door het merkwaardige maanlandschap van de ‘Burren’, een uniek gebied van kale kalkstenen heuvels en terrassen waar zowel mediterrane als alpine planten naast elkaar bloeien. De rivieren zijn er onder de grond verdwenen en vormen een uitgebreid grottenstelsel. Het hoogtepunt zijn ongetwijfeld de majestueuze en indrukwekkende Cliffs of Moher; klippen die een natuurlijke bescherming vormen tegen het geweld van de beukende golven van de woeste Atlantische Oceaan, en die beschouwd worden als een achtste wereldwonder. Daarna bezoek aan Bunratty Castle, de meest typische middeleeuwse burcht in Ierland. Overnachting in Adare in Dunraven Arms Hotel 4* (2 n.).

Dag 8 Dingle (280 km)

Excursie vanuit jouw hotel naar het fabelachtige Dingle schiereiland waar je de verlaten Blasket Islands kan zien. In het Blasket Centre krijg je een fantastisch beeld van het leven van de bewoners van de Blaskets die in 1953 werden geëvacueerd. Overnachting in Adare in Dunraven Arms Hotel 4*.

Dag 9 Adare - Dublin (240 km)

Vertrek vanuit Adare naar Dublin. Onderweg bezoek je een van de meest merkwaardige plaatsen van Ierland: Rock of Cashel. Als uit het niets rijst plotseling uit de vruchtbare vlakte van Tipperary een rotsachtige heuvel. Bovenop de hoge rots vol brokken steen ligt het ommuurde, historische complex van ruïnes. Ooit was dit het paleis van de koningen van Ierland. Bij aankomst in Dublin een eerste verkennend stadsbezoek. Overnachting in Academy Plaza Hotel 3* (2 n.).

Dag 10 Dublin

Bezoek aan Dublin, de hoofdstad van de Ierse Republiek, waar je een uitgebreide stadswandeling maakt met een plaatselijke stadsgids. De geschiedenis van deze stad is doordrongen van glorie én tragedie. Er zijn niet veel Georgian huizen meer overgebleven, maar er zijn nog genoeg bewijzen van de grandeur van deze stad. Belangrijk is dat de warme intimiteit van Dublin niet verloren is gegaan maar nog steeds voortleeft in de mooie brede straten, knusse pleintjes en gezellige pubs en restaurants. Je bezoekt o.a. de St.-Patricks Cathedral, Christ Church, Merrion Square... In de namiddag vrije tijd in de stad. Overnachting in Academy Plaza Hotel 3*.

Dag 11 Dublin- Brussel

In de ochtend check-out en afgifte van de bagage. Bezoek aan Trinity College dat het Book of Kells herbergt. In dit fraai manuscript uit de 9de eeuw staan de vier evangeliën in het Latijn opgeschreven. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

18.35 uur: terugvlucht van Dublin naar Zaventem.
21.15 uur: aankomst in Zaventem.

(Programma, hotels en vluchturen steeds onder voorbehoud.)

Praktisch

Periode: 19 tot 29/8/2019 (11 d./10 n.)

Reissom: € 1 985
Toeslag singlekamer: € 530

Reisdocumenten: identiteitskaart, nog 3 maanden geldig

Schaduwtemp.: 21°C

Deelnemers: min. 15, max. 25

Reisorganisator: Omnia Travel - verg. nr. A1121

Inbegrepen in prijs

 • privébus ter plaatse
 • KBC annulerings- bagage- en bijstandsverzekering
 • Vluchten Brussel-Dublin met Aer Lingus
 • 10 nachten in vermelde hotels (of gelijkwaardig)
 • Rondreis in halfpension
 • Vermelde uitstappen en bezoeken incl. entreegelden
 • Plaatselijke gidsen waar nodig
 • Fooien van gidsen en chauffeurs
 • Begeleiding door Ierlandexpert Bart Vanthielen

Niet inbegrepen in prijs

 • Eventuele brandstof- taks- of veiligheidstoeslagen
 • ● Middagmalen en dranken ● Maaltijden tijdens de vluchten ● Bagagediensten in hotels
 • ● CO2-compensatie: € 5.55

Onze partner voor deze reis

Omnia Travel