Marokko

Culturele rondreis


Proef de vele facetten van dit overweldigende land. Je ontdekt de culturele hoogtepunten van Marrakecht en kuiert er door de gezellige soeks. Aan de voet van het Atlasgebergte wandel je langs hoge kliffen, word je ondergedompeld in de berbercultuur en breng je een bezoek aan de plaatselijke bevolking. Je maakt er kennis met heel wat Marokkaanse tradities en ceremonies en krijgt een aanbod van unieke activiteiten. Essaouira, een gezellig, traditioneel havenstadje, biedt ons kleuren, geuren en de lekkerste vis. Verblijven doe je telkens in een mooie Riad (traditioneel Marokkaans hotel).

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.099  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 140
Marokko
01/05/2019 - 08/05/2019
Volpension
Dit is een actieve reis.
Dit is een culturele reis
Min. 12, max. 14 personen
Verkooppunt West-Vlaanderen
056 52 63 53
westvlaanderen@okrareizen.be

Programma

Dag 1: Vlucht Brussel - Marrakech. Je maakt een verkennende wandeling rond het beroemde Djemaa el Fnâa-plein met daarrond zijn souks. Ben je vroeg genoeg in Marrakech, dan leidt de gids je doorheen onbekende steegjes van de souks om je wegwijs te maken in de vele ambachten. Avondmaal en overnachting voor de komende twee dagen in Marrakech.

Dag 2: Bezoek aan Le Jardin Majorelle, de exotische tuin ontworpen door Yves Saint Laurent, waar je ook een museum van de berbercultuur terugvindt. In de namiddag maak je een wandeling langs de meeste bezienswaardigheden. Je bezoekt de Koutoubia-moskee, de oude Koranschool, het Bahiapaleis, de graven van de Saadische vorsten en de joodse wijk. Verder maak je ook kennis met een herborist die je wegwijs zal maken in de magische wereld van kruiden en specerijen.

Dag 3: Essaouira. Op weg naar Essaouira houd je halt om alle geheimen van de veelgeprezen

arganolie te ontdekken. Je zal er zelfs de plaatselijke dames zien die de noten tussen stenen pletten en draaien tot olie. Je luncht in het mooie vissersstadje Essaouira. Nadien krijg je tijd om het stadje te verkennen: je kan er wandelen langs kunstgalerijtjes, de haven, de stadswallen, de medina of je kan naar het strand. ‘s Avonds koop je vis op de markt, die voor jou wordt gegrild in een restaurantje aan de vismarkt. Optioneel: een kookstage rond thee en Marokkaanse patisserie. Overnachting voor de komende drie dagen in Essaouira.

Dag 4: Diabat – Cap Sim. Vandaag maak je een prachtige wandeling (+/- 3 uur) tussen bos en zee: van kleine zandduinen, bedekt met jeneverbesstruiken en eucalyptus, oude visserssloepen die op het strand getrokken zijn, tot aan Ma’lahlou (zoet water). Daarna keer je terug naar het bos om de ruïnes van een oude suikerfabriek te zien. In Diabat - hoog op de klippen - heb je een prachtig zicht op de oceaan. Je luncht in Essaouira. Optioneel: een hammambezoek in de namiddag. Avondmaal in een restaurant in Essaouira.

Dag 5: Sidi M’barek – Sidi Kaouki. Bezoek aan Sidi M’barek, gekend voor zijn watervalletjes die rechtstreeks in de oceaan vloeien. Je wordt op de traditionele thee geïnviteerd bij lokale mensen. Je wandelt langs de immense stranden en neemt er je lunch. Optioneel: rit op dromedarissen in de namiddag. Afwisselend wandelend en rijdend op de dromedarissen bereik je Sidi Kaouki, een surfstadje dat baadt in een hippiesfeertje. Na een verfrissende drink brengt de bus je in de late namiddag terug naar Essaouira. ’s Avonds is er vrije tijd.

Dag 6: Essaouira – Amizmiz – Tassa Ouirgane (Hoge Atlas). Je gaat vandaag de bergen in. In Amizmiz lunch je bij een lokale familie en daarna maak je een kleine wandeling in de omgeving. In de namiddag ontdek je hoe men olijfolie perst. Verder naar Ouirgane, waar je de komende twee dagen zal overnachten. Je kan er mooie wandelingen maken en ontdekt er de vele facetten van het landelijk leven in de Hoge Atlas: de terrascultuur, de mooie huizen in leem, de boomgaarden, kabbelende beekjes, de weefkunst…

Dag 7: Tassa Ouirgane - Nationaal park van de Toubkal. Vandaag heb je de mogelijkheid om 3 à 4 uur te wandelen in het prachtig park van de Toubkal, de hoogste berg van Marokko. De rustzoekers kunnen ontspannen in het mooie hotel, een kleinere wandeling maken in

de omgeving of de markt in Ouirgane bezoeken.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Marrakech en vertrek naar België.


Programma

Culturele rondreis

Praktisch

Op deze reis stap je veel. 

Reisbegeleiding: Joke Vandewalle (regio Roeselare), 050 34 08 28, joke.scooon@gmail.com

Inbegrepen in prijs

 • Vluchten
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • OKRA-reisbegeleiding
 • Transfers luchthaven-hotel
 • Verblijf in volpension
 • alle prijzen en toegangstickets voor de vermelde bezoeken
 • vervoer vanuit regio Roeselare en andere West-Vlaamse regio
 • minibus ter plaatse voor transfers excursies
 • 7 nachten in 3* en 4* hotels
 • Nederlandstalige gids in Marrakech
 • Franstalige Marokkaanse begeleider

Niet inbegrepen in prijs

 • Fooien
 • Eventuele brandstof-
 • taks- of veiligheidstoeslagen
 • CO2-Compensatie
 • drank bij maaltijden
 • optionele excursies
 • reisbijstandsverzekering